EERSTE STREEKDERBY VAN DIT SEIZOEN

September 9, 2023
Round up

'ik ga sowieso met twee punten naar huis"

Dat is antwoord van Bert van Osnabrugge, als je vraagt naar de uitslag van de wedstrijd van vanmiddag tussen Pernix en Velocitas. Als trotse vader van Siem en Jet is het onmogelijk om partij te kiezen. In het bijgaande krantenartikel van 3 jaar geleden, werd door Michel van Gent de derby uitvoerig beschreven als een Familiestrijd tussen de twee clubs, daarbij  inhakend op de beide familieleden, die net als vanmiddag, tegenover elkaar stonden/staan

In die drie jaar tijd is wat dat betreft niet veel veranderd, Of het wedstrijdverloop en de krachtsverhoudingen ook hetzelfde zijn gebleven is nog maar de vraag. “Ik waag mij daarom ook niet aan een voorspelling, zeker niet om de familie-strijd weer aan te gaan wakkeren, want als vader heb je liever geen ruzie in het gezin. Haha”. Het wordt wel interessant om te zien hoe het niveau zich verhoudt na die drie jaar. Het team van Velocitas bestaat, op één dameswijziging na, uit delfde spelers als toen. In die drie jaren is het team wel gegroeid naar “overgangsklasse-niveau”. Pernix heeft daarentegen wel meer wijzigingen ondergaan, want in die drie jaren zijn nu vier jonge spelers ingepast. Het team heeft door de verstorende Corona-invloeden, wel twee jaar op hoofdklasse-niveau gespeeld, maar uit de wedstrijdresultaten vanuit die periode blijkt dat Pernix simpelweg het stabiele “overgangsklasse-niveau” heeft. Dat beide ploegen elkaar met dit niveau, nu in de nieuw gevormde Hoofdklasse treffen. maakt het extra interessant. Nog even op de Familietwist terugkomend kun je ook refereren aan de jarenlange verbondenheid die beide verenigingen hebben. Hoewel Pernix een langere historie heeft (1920) dan Velocitas (1951) vonden zij elkaar in het kleine wereldje van de toenmalige CKB. Ook toen was er de nodige rivaliteit maar er werd wel met respect over elkaar gesproken. In de loop van de tijd is er uiteraard het nodige veranderd, maar net als toen, wil je dat jou cluppie wint en de andere niet en dat hoort ook zo.

“Nog even over vanmiddag: Ik weet zeker, dat als mijn vader nog geleefd zou hebben, hij als één van de oprichters van Velocitas, maar nog veel meer als trotse opa langs het veld zou hebben gestaan en het hem geen barst zou kunnen schelen of zijn kleinkinderen nu een groen of een oranje shirt aan zouden hebben. Hij zou het prachtig vinden en zou sowieso ook met twee punten naar huis gaan!”

Veel plezier vanmiddag. 15.30 uur Sportpark Leiden Noord

Vergelijkbare artikelen