Round Up 25 mei

May 27, 2024

(kopfoto: website Fluks)

Dit weekend startte de tweede helft van de voorjaarscompetitie. De zogenaamde "terugwedstrijden". TOP/IAA fresh kabbelt, zonder druk, door naar het seizoenseinde, net als door Fiks werd er ook dit weekeinde niet gewonnen. Tempo ligt op titelkoers na 4 overwinningen, waar Pernix op hetzelfde niveau goede zaken deed voor lijfsbehoud. Velocitas liet slordig het kampioenschap voorlopig aan zich voorbij gaan. KZ Danaïden in de problemen, Sporting Trigon pakt de koppositie terug. Fluks staat op een keurige 2e plek en zal zich gemakkelijk handhaven. Madjoe komt pas komende woensdag in actie.

Blauw Wit (A) - Fiks

Zaterdag stond voor Fiks de eerste returnwedstrijd op het programma tegen Blauw Wit. Aan het weer kon het niet liggen want het zonnetje kwam door en de toeschouwers kregen leuke pot voor geschoteld. Vooraf had Bas Harlland aangegeven, om vooral te genieten van dit soort wedstrijden en de 1e helft vol gas te geven. Dit lukte prima, want vlak voor rust stond het 8-8, maar na zeer discutabele beslissingen werd het een 10-8 ruststand. BW had het lastig tegen 1 vak van Fiks en bracht in de 2e helft enkele spelers in om het vak te ontregelen. 5 min voor tijd bracht Fiks de spanning terug tot 18-16, maar uiteindelijk trok BW de wedstrijd over de streep, in een zeer sportieve wedstrijd. Eindstand 20-16. “Ik ben bijzonder trots op de weerstand die we boden,” zei teambegeleider Nico v Welzen na afloop. Zaterdag komt KCC op bezoek en die wedstrijd zal ook in het teken staan van het afscheid van de trainers Rob Schoof en Bas Harland. Scores: Hilde Warmerdam, Mart Hortensius en Dominic v Welzen 4x, Youp Coli, Jan Anholts, Michelle Rozenbroek en Melissa Heijne 1x.

KZ/ Keukensale.com - TOP/ IAA fresh

Bij TOP wordt de voorjaarscompetitie vooral benut om (nog steeds)bij te komen van het slopende zaalseizoen en om alvast "te werken" aan het komende seizoen. Veel spelers krijgen speeltijd toebedeeld om ervaring op te doen. Zonder degradatie-gevaar heeft de ploeg uit Sassenheim dan ook nog geen wedstrijd kunnen winnen. Ook de wedstrijd tegen KZ uit Koog aan de Zaan ging met 17-15 verloren.

Pernix-VEO

ook onder de korf stak Pernix boven VEO uit. (foto: Willem Zwanenburg)

Pernix kon afgelopen zaterdag een goede stap zetten wat betreft handhaving in de hoofdklasse. 2 weken geleden werd VEO in de Dying-seconds verslagen, en nu ontmoette de Leidse ploeg deze tegenstander opnieuw, maar nu op sportpark Noord, de thuisbasis van Pernix. In de vorige ontmoeting maakte Pernix nog te veel fouten in de combinatie. Nu was dat veel beter verzorgd. Vanaf het begin  maakten beide ploegen een frisse indruk, en het was VEO dat het eerste gaatje sloeg (1-4) Pernix liet zich niet van de wijs brengen, en kwam halverwege de 1e helft alweer langszij, om met 8-7 te gaan rusten. Na de rust werd het een waar spektakel-stuk, en werd het publiek verwend met strijdlust en een aantal zeer mooie acties. Het plezier was overduidelijk aanwezig en had een positief effect op de sfeer in het veld. Tot 12-10 was het nog een redelijk gelijkwaardige wedstrijd, maar daarna sloeg Pernix toe. Er werd een voorsprong opgebouwd van een doelpunt of 5, en deze kwam niet meer in gevaar." Een collectieve prestatie",  zo omschreef coach Joost Kuipers deze prestatie. "Ik ga geen uitblinkers aanwijzen. Iedereen heeft zijn bijdrage in deze overwinning vandaag geleverd" (21-15) Pernix is in de huidige stand zelfs nog de enige ploeg die koploper Die Haghe nog kan achterhalen. Kuipers: "Is natuurlijk niet reëel. Die Haghe heeft volgende week tegen VEO genoeg aan 1 punt om kampioen te worden. Bij ieder puntverlies van VEO is Pernix, ongeacht het resultaat van volgende week, ook volgend jaar hoofdklasser! Een mooi resultaat"  Doelpuntenmakers in deze vermakelijke wedstrijd: Sietse Spaan (5), Fleur van Rosmalen (4), Jet van Osnabrugge en Christel Zwanenburg (beide 3,) Pim Waayenberg en Sem Deurman (beide 2), Geert Richel en Lola Schallenberg.

(video: Henze Plazza)

Tiel - Tempo

Tempo heeft zaterdag niets aan het toeval overgelaten. In en tegen Tiel werd ruim gewonnen en zo werd de 4e achtereenvolgende wedstrijd gewonnen en lijkt Tempo volgend seizoen terug te keren in Ere-klasse. Eindstand 13-21

Refleks - Velocitas

Bij winst kon Velocitas mogelijk kampioen worden, wanneer de concurrentie gelijk zou spelen. Dit scenario kon al snel de prullenbak in. In een dramatisch slechte wedstrijd (0-0, na 16 minuten) was de ploeg uit Leiderdorp niet bij machte om tot goed spel te komen en werd er met 12-8 verloren.

Vriendenschaar - KZ Danaïden

KZ Danaïden moest zaterdag winnen tegen de ploeg uit Bodegraven om uit de zorgen te komen. Hieronder hoe trainer/coach Gert Krook de wedstrijd beleefde:

“We kunnen het met een lang verhaal of met een kort verhaal vertellen. Het laatste is denk ik het beste. Het was niet best zaterdag en van “5 voor 12 “ hebben we er nu “1 voor 12 “ van gemaakt. Vriendenschaar was scherper en afrondend “top”. Zij pakte snel de voorsprong en beleefde een mooie middag. Voor KZ Danaïden zijn er geen uitwegen, ecxuses of wat je maar kan verzinnen. De intentie was er wel, maar de uitvoering niet: 13-7 rust. Na rust geprobeerd om met een omzetting een alles of niets poging te creëren Het resulteerde wel in kansen, maar niet in goals. Eindstand 24-13. Volgende week moeten we winnen om de kans op handhaving te behouden. Alles wat anders is betekent degradatie . Dat zou voor een club als KZ Danaïden niet nodig zijn en zo wil je het als coach niet afsluiten. Dus alles uit de kast en vol er in deze week!,” Aldus coach Krook.

Sporting Trigon - LUNO

Sporting Trigon doet goede zaken. (bron Wim van Vliet)

Mees v.d. Doe scoort (foto: pr. Trigon)

Tweedeklasser Sporting Trigon beleefde een goed weekend, maar imponeren was een ander verhaal. Er werd weliswaar nipt gewonnen van medekoploper Luno, waarvan twee weken geleden in Linschoten nog verloren werd, maar het Leidse spel vertoonde geregeld onvolkomenheden, wat zijn weerslag op het onderlinge begrip en samenspel had. “De eerste helft was nog het beste deel”, zei een niettemintevreden coach Niek Duitscher na afloop van het met 14-13 gewonnen duel. Zeker toen bekend werd dat Rapid – de andere ploeg met 4 uit 3 – had verloren van het nog puntloze Dunas. Sporting Trigon nu alleen op kop en met nog 2 duels te gaan en dat is de situatie die de Leidse ploeg van captain Mandy Bekooij vooraf wenste. Het onregelmatige wedstrijdschema zag zij vooral als oorzaak van het moeizame aanvalsspel van haar ploeg. “Je komt niet in je ritme, als je vanaf 6 april pas 3 wedstrijden hebt gespeeld”. De winst op Luno kwam dan ook met pijn en moeite tot stand mede omdat de bezoekers een lastig te bespelen opponent bleken en hun strijdwijze hadden afgestemd op het uitschakelen van de Leidse spitsen. Dat lukte aanvankelijk wel toen de bezoekers na een kwartier binnen 5 minuten de 3-1 veranderden in een voorsprong van 2 punten, maar vervolgens pakten Mandy Bekooij (2) en Pam Straathof hun rol als afmakers op: 6-5. De 8-8 ruststand gaf de verhouding wel goed weer en gelet op het spelniveau van beide kanten was geen van de partijen in staat zijn wil aan de ander op te leggen. De bijna 2 meter lange nummer 16 van Luno bepaalde zowel in verdedigend als aanvallend opzicht aanvankelijk het spelbeeld. Met het inbrengen van de ervaring van de gebroeders vd Gugten trachtte Duitscher dat te neutraliseren. Wat redelijk lukte, maar de gemiste strafworp bij 12-11 leek toch roet in het eten te gooien. De gasten slaagden er nog 2x keer in de achterstand van 1 punt weg te werken, maar moesten het antwoord op de derde treffer van Annika vd Bos schuldig blijven en kon haar ploeg na het laatste fluitsignaal van de net zoveel pratende als fluitende arbiter Sander van Beek opgelucht ademhalen.

Doelpunten: Mees vd Doe (4), Annika vd Bos (3), Mandy Bekooij (3), Pams Straathof (2), Marc Meulenbelt en Joep Feijen.

Fluks - Gemini

NA DE VERLOREN MIDWEEKSE WEDSTRIJD, TEGEN KAMPIOEN GKV, HEEFT FLUKS ZICH GEREVANCHEERD MET EEN PRIMA OVERWINNING OP HET GOUDSE GEMINI. (bron website Fluks)

Gelet op de ruime overwinning op Gemini eerder dit seizoen werd er vooraf al gerekend op een goed resultaat. In het begin van de wedstrijd gingen de teams echter gelijk op, waarbij Gemini zelfs meermalen de voorsprong pakte. Maar vanaf 4-4 kwam de Fluks aanval op stoom, en in een mum van tijd werd er een beslissend gat geslagen. De ruststand liet een comfortabele 11-5 voorsprong zien.Na rust kabbelde de wedstrijd verder. Fluks liet mooie aanvallen en prima scores zien, maar richting het einde van de wedstrijd sloop de nonchalance in de ploeg. Gemini kon daardoor het verschil beperkt houden. De Noordwijkse overwinning kwam echter niet meer in gevaar. De 18-13 einduitslag deed daarbij geen recht aan het krachtsverschil, maar het belangrijkste is dat Fluks de punten binnenhaalde.Scores namens Fluks: Tijmen Westgeest (6), Wouter Westgeest (5), Jan Passchier en Joek Kwakernaak (beiden 3), en Sanne Heemskerk (1).De laatste wedstrijd van dit seizoen is een thuiswedstrijd tegen OZC, op zaterdag 8 juni. In dit duel maken Fluks en OZC onderling uit wie achter kampioen GKV de 2e plaats bemachtigd.