Round Up: Zaterdag 25 maart

March 25, 2023
Round up

Afgelopen zaterdag ging de meeste aandacht uit naar de wedstrijd tussen Madjoe en Fluks. In de voorbeschouwing werd al snel duidelijk dat het hier om een echte streekderby ging, waarbij Madjoe als extra motivatie hierbij, bij winst zicht had op een eventuele promotieplek. Ook het afscheid van de thuishal gaf een extra dimensie aan deze wedstrijd. Madjoe won uiteindelijk de kraker en heeft de tweede plek in ieder geval veiliggesteld. Na de laatste speelronde, volgende week, zal pas bekend worden of dit ook voldoende is voor promotie.

TOP/IAA fresh verloor haar eerste play-off-wedstrijd van Dalto en mag zaterdag in de herkansing.; Pernix kon geen vuist maken tegen GKV (G); Sporting Trigon grijpt net naast een gelijkspel in de poule waar kampioen Velocitas ook haar 13e wedstrijd winnend afsloot. KZ Danaïden kon ook de derde poging om kampioen te worden niet verzilveren en mag in de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen die ene benodigde overwinning, alsnog binnenslepen.

Madjoe - Fluks

Het doel voor Madjoe was vooraf duidelijk: om 2e te kunnen worden in de poule moest er gewonnen worden van Fluks. De derby begon zoals een derby hoorde te beginnen, beide ploegen waren fel en scherp. Hoewel Madjoe vanaf het begin af aan het betere van het spel had met goed uitgespeelde aanvallen, kon het verschil niet uitgedrukt worden in de score. Het bleef de hele 1e helft gelijk opgaan, wat resulteerde in een ruststand met 1 punt verschil in her voordeel van Madjoe.(10-9)

Coach Barendse: "In de rust werd afgesproken om vooral op dezelfde manier door te gaan en dat het verschil vanzelf in de score zichtbaar zou gaan worden." Dit gebeurde dan ook vrij snel na rust, waarin Madjoe uitliep naar een gaatje van 3-4 doelpunten. Deze marge werd niet meer weggegeven en ondanks de vele wissels van Fluks, bleef het spelbeeld hetzelfde. Zo won Madjoe uiteindelijk relatief eenvoudig haar laatste thuiswedstrijd.  Eindstand 19-14.

"Helaas heeft Fluks haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen niet in winst kunnen omzetten. In een spannende en enerverende wedstrijd werd het uiteindelijk 19-14 voor Madjoe. Tot de rust gingen we nog gelijk op tot 10-9. Na rust een zelfde spelbeeld, waarbij Madjoe steeds een kleine voorsprong had. Tegen het eind van de wedstrijd kon Fluks niet meer aanhaken, gezien de 19-14 eindstand", concludeerde Fluks-coach Enrico Mud na afloop van de wedstrijd.

Na de wedstrijd werd bekend dat Gemini gelijk had gespeeld tegen Thor en daardoor, met nog 1 speelronde te gaan, de 2e plek voor de Rijnsburgse ploeg veilig is gesteld.

Foto's: Peter Sneijders

Dalto - TOP/IAA fresh

Door het goede resultaat van vorige week tegen de nr. 2 DSC , werd vol goede moed afgereisd naar Driebergen voor de eerste play-off wedstrijd om promotie tegen Dalto, de nr 1. van de competitie. Dalto bleek in die reguliere competitie al twee keer te sterk voor de ploeg uit Sassenheim en ook dit keer mocht TOP met lege handen naar huis. Eindstand 25-17. Komende zaterdag volgt de herkansing in Sassenheim. Mocht TOP die wedstrijd winnen, volgt de dinsdag daarop nog een derde wedstrijd.

Pernix - GKV(G)

De laatste thuiswedstrijd van dit seizoen was Pernix van plan om mooi af te sluiten.  Met dezelfde instelling als tegen Odik ging de Leidse ploeg het veld in, maar in het eerste kwartier van de wedstrijd bleek dat het schotpercentage te laag was. Veel schoten raakten niet eens de korf. Niet omdat de Leidse spelers niet vrij kwamen, maar omdat ze slordig waren in da afwerking.met daarbij ook nog erg slordig in de passing, waar GKV gretig van profiteerde. Na een kwartier wisselden Pernix 2 dames van vak, maar ook dat had niet het gewenste resultaat. De ruststand was 6-9. "Prima verdedigd maar zes doelpunten is te weinig. In de pauze geprobeerd de neuzen de goede kant op te krijgen en dat resulteerde direct in de 7-9." meldde Nell. GKV counterde dat doelpunt direct en liep gestaag uit naar 12 -17. Een onhandige overtreding leverde Pernix nog een rode kaart op in het slot van de wedstrijd, waarin ook Sietse Spaans de wedstrijd geblesseerd moest staken. Eindstand 17-26. "Helaas niet de wedstrijd gespeeld die we graag wilden. Op naar de Meeuwen. voor het laatste potje in de zaal" sloot coach Rick Nell af.
Doelpuntenmakers: Fleur van Rosmalen (7x),  Youri Wiegerink (3x), Lola Schallenberg, Sietse Spaans (beiden 2x), Christel Zwanenburg, Geert Richel en Jet van Osnabrugge (allen 1x)

Sporting Trigon - Refleks

Sporting Trigon verlaat Vijf Mei Hal met nipt verlies.

Na de uitslagen van afgelopen weekeinde heeft Sporting Trigon op dit moment nog een punt nodig om het eerste-klasse-schap met een jaar te verlengen. En dan denken we meteen aan dat bonuspunt dat de Leidse ploeg in de thuiswedstrijd tegen Velocitas, zo’n 8 seconden voor tijd misliep. Maar recenter (afgelopen zaterdag) ook aan de uit de korf draaiende bal na het schot van Sander Captijn, zo’n 6 seconden voor tijd in het duel met Refleks, de nummer 2 in de poule, die met de 18-19 score winnend de van oorsprong “noodhal” achter zich liet. En Trigon begon nog wel zo hoopgevend aan het duel, want de schotklok was maar net op gang of het stond al 1-0 door het succesvolle afstandsschot van Mark Haasnoot, maar enkele minuten verder schoot Pam Straathof haar team naar later zou blijken de laatste voorsprong: 2-1. “We liepen constant achter de feiten aan”, was de veel gehoorde kreet na afloop, gebezigd door o.a. coach Alfred Lambooy, die ook van mening was dat het nu verdedigend wel goed zat, maar dat de afwerking te wensen overliet. “Te veel kansen rondom de korf, die op de trainingen wel benut worden, werden gemist”, stelde hij vast. Gemiste strafworpen op cruciale momenten waren daar ook een voorbeeld van.

Na de 2-1 gingen de Leidse korfballers te veel mee in het Rijswijkse spel met een hoog ADHD-gehalte, wat weliswaar snel en beweeglijk aanvalsspel te zien gaf, maar ook de coach van Refleks regelmatig noopte tot het brengen van meer rust in het spel. Zijn ploeg nam wel met 3-5 een voorsprong en hield dat verschil na 6-6 tot aan het einde van de wedstrijd vast. Ondanks die constante achterstand, hield Trigon wel zicht op een positief resultaat, ook in de tweede helft die met 9-10 inging. De marge werd nooit groter dan 3 punten en telkens als het verschil gereduceerd werd tot 1 punt, waren de bezoekers attent. Trigon kwam maar niet langszij, mede omdat aanvallend niet de goede keuzes werden gemaakt en niet de juiste spelers in de punt van de aanval kwamen.

En toch werd het nog spannend. Na 15-18, was scheidsrechter Jorrit Kort, Trigon in die fase ook niet gunstig gezind en was de ingevallen Sander Captijn met zijn schot nog dichtbij de verlossende gelijkmaker. Het moet dan ook wel meezitten.

Doelpunten van Mandy Bekooij (5), Pam Straathof (2), Mees vd Doe (2), Floor Lambooy (2), Janwillem vd Gugten (2), Mark Haasnoot (2),  Anneroos Schoeman, Rosanne Beekman en Sander Captijn.

Dat ene verlossende punt moet dan toch in het slotduel geproduceerd worden en dat is dus zaterdagavond in de Kennemersporthal in Haarlem tegen Rapid, dat maar 1x keer gelijkspeelde.

(Bron: Wim van Vliet)

Velocitas - Rapid

Velocitas moest haar best doen om na het behaalde kampioenschap de motivatie op te brengen om tegen het allerlaagst geplaatste Rapid ook weer "volle bak" te gaan. Zo werd begonnen met Jop Rodenhuis in de basis. "Om hem te bedanken voor alle pr en extra activiteiten die hij voor het eerste van Velocitas doet en regelt" werd verteld. Toen hij na de 0-1 van Rapid met zijn eerste schot de gelijkmaker scoorde, ging het "dak eraf" en mocht hij vrij snel daarna zijn plek weer afstaan aan Mitchell de Boer. Het scoreverloop in de eerste helft gaf goed aan dat Velocitas moeite had met èn de motivatie èn het stugge fysieke spel van Rapid, De ploeg uit Haarlem liep uit aar 1-4 en  bleef aan de goede kant van de score tot 4-8. Bij 7-9 vond de ploeg uit Leiderdorp het welletjes en liet het duidelijk zien waarom zij bovenaan staat en Rapid onderaan. Na de 8-9 van Lianne van Meurs en de 9-9 van Siem van Osnabrugge liep Velocitas eenvoudig weg naar een ruststand van 13-9. Velocitas scoorde gretig verder en Rapid probeerde met (nog) fysieker spel de wedstrijd te ontregelen, wat tot irritaties en zelfs een klein opstootje leidde. Het verschil in kwaliteit werd in de loop van de tweede helft steeds meer duidelijk, wat resulteerde in een eindstand van 28-17.  Doelpuntenmakers: Siem van Osnabrugge (7), Debby Halvemaan en Ivar van Driel (beiden 5), Rosa Hüsken (4), Lianne van Meurs (3), Mitchell de Boer (2), Gwen Haasnoot en Jop Rodenhuis.

DWS - KZ Danaïden

Na 10 wedstrijden ongeslagen te zijn, was er nog 1 overwinning nodig om de titel binnen te slepen. Van te voren bedenk je niet dat dit een hele zware beproeving zou worden. De eerste 2 van deze vier wedstrijden gingen verloren, maar de derde keer (zaterdag tegen DWS)zou toch prijs moeten zijn?
De start was gespannen, van beide kanten, want DWS zou degraderen bij verlies. Kwalitatief zijn alle Leidse spelers beter, maar als collectief haperde het hier en daar nog wel. De start was dan niet groots maar KZ Danaïden had wel het initiatief bij een voorsprong van 2-5 .Er leek niets aan de hand, maar een foutje vlak voor rust werd direct afgestraft, (ruststand 3-5) "Ik heb In de rust benadrukt om meer ontspannen te gaan spelen en rustig  naar de beste kansen te zoeken", meldt trainer Krook. De start van het tweede bedrijf was niet wat werd gehoopt en DWS kon op gelijke hoogte komen. DWS kreeg er steeds meer geloof in en bleef er voor de punten knokken, terwijl KZ Danaïden steeds neer tegen zich zelf ging spelen. De Leidse ploeg kwam wel weer op 6-8. "Zou dit dan de nodige rust brengen?" Kansen te over maar weer schortte het aan de afronding en rust. DWS "ging er op en erover" en KZ Danaïden wist dit niet meer op te vangen, wat in een eindstand van 11-9 resulteerde.
"Teleurgesteld en ongeloof. Deze week alle hoofden weer leeg maken en als team de laatste wedstrijd alles geven voor dat ene doel. Ik heb het al eerder aangegeven dat de bloemen pas bij de finish staan. De eindstreep is inzicht maar we zijn allen nog niet gefinisht", sluit Krook teleurgesteld af.

Vergelijkbare artikelen