Round Up: Zaterdag 17 juni

June 18, 2023
Round up

In de laatste competitieronde van dit velseizoen stond er voor Fiks nog een definitieve plaatsing in de Ereklasse op het spel, wat door een overwining op de Meervogels werd bewerkstelligd. Madjoe had nog een minieme kans om bij winst, misschien nog aanspraak te maken op  promotie naar de tweede klasse. Het verlies tegen Oosterkwartier deed alle hoop hierop vervliegen. Velocitas wint de fysieke derby van Sporting Trigon. KZ Danaïden kon het niet bolwerken tegen Weidvogels, Pernix behaalde een punt tegen nr 2 Die Haghe, evenals Fluks dat gelijkspeelde tegen Thor (H) en Tempo hetzelfde deed tegen Sporting Delta. TOP/IAA fresh was al eerder klaar met de competitie.

Fiks - De Meervogels

Afscheid van twee Fiks-iconen.

De laatste wedstrijd van het seizoen voor De Meervogels want zij zijn en blijven 8e. Hopelijk ook laatste wedstrijd van het seizoen voor Fiks. Daarvoor moest de 7e plaats en daarbij horend overwerk (de 2 nrs 7 uit de Hoofdklasse spelen nog een beslissingswedstrijd om promotie naar de Ereklasse tegen de 2 minste nrs 2 uit de Overgangsklasse) nog ontlopen, door minimaal een punt uit dit treffen te halen om niet afhankelijk te zijn van resultaten op andere velden. Vanaf de eerste minuut was het dan ook ernst voor Fiks. Er werd direct gescoord en Fiks bleef de hele eerste helft een hoog aanvalsrendement houden met minimaal een goal per 3 aanvallen en met minimaal een goal per 5 kansen. De kleedkamers werden opgezocht met een comfortabele 14-9 voorsprong voor Fiks. Zoals Fiks de eerste helft begon zo begon Meervogels de tweede helft met direct een score. Daarna bleef Meervogels doen wat vooral Fiks deed in de eerste helft namelijk met grote regelmaat scoren. Daar Fiks stilviel door vooral de mooiste kansen te missen kon Meervogels door een 0-6 run zelfs op voorsprong komen van 14-15. De 14-16 bleef Fiks bespaard door een gemiste strafworp en de aanval er op van Fiks was het eindelijk weer raak en dus ook weer gelijk bij 15-15. Vanuit die mentale boost nam Fiks de wedstrijd weer volledig over en stond het met nog 3 minuten te spelen op een 20-17 voorsprong die niet meer weggegeven werd en zelfs als zodanig over de streep werd getrokken. In de laatste minuut kon er dan ook op een mooie wijze afscheid worden genomen middels applauswissels voor monumenten van de club Lianne Anholts en Kevin Vreeken en is promotie naar de Ereklasse een feit voor Fiks.

Eindstand Fiks en Tempo

Die Haghe - Pernix

Zaterdag 17 juni was de tegenstander voor Pernix "de Kanaries" uit den Haag en de nr 2 van de competitie. Alleen KVS de kampioen (3 punten) en Pernix (1 punt) hadden punten tegen deze goede jonge ploeg gehaald. "De laatste wedstrijd van het seizoen, dus waren we in voor een stuntje". Jet van Osnabrugge opende de score met een afstand schot de 0-1. Lang was dit het enige doelpunten maar na tien minuten kantelde de score en werd het 3-1. Pernix dat rustig bleef spelen en naar goede kansen zocht, had het vooral verdedigend weer goed op orde. Zes doelpunten doorlaten in één helft is knap. De wedstrijd was rommelig en de beslissingen van de mannen in het zwart niet consequent, wat irritaties in de hand werkte. Een heer van die Haghe pakte dan ook al na 15 minuten een gele kaart door twee keer onbesuisd Youri Wiegerink te torpederen. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede en met nog vier minuten tot de rust, was het Die Haghe dat een comfortabele 6-3 voorsprong had. Maar de Leidse ruggen werden gerecht en de ruststand werd uiteindelijk 6-5. In de tweede helft namen de Hagenezen weer een 3 punten voorsprong en dat bleef bijna de hele tweede helft zo. Met nog 4 minuten en 13-11 verdween  even de concentratie aan Leidse kant. Er slopen wat slordigheden in. Hierdoor werd het 15-11 en leek Pernix  op een op het oog onoverbrugbare 4 punten achterstand te staan. Maar in de laatste minuten wist Pernix nog vier maal de korf te raken en kon het met een punt op zak richting Leiden. (eindstand 15-15) "Een prachtig einde van dit seizoen wat er nu toch echt opzit. Volgend jaar speelt Pernix in de Hoofdklasse op het veld met Joost Kuipers als hoofdtrainer," sloot scheidend coach Rick Nell af.

Doelpunten: Sem Deurman (4), Sietse Spaan (4), Fleur van Rosmalen (3), Christel Zwanenburg (2), Geert Richel (1) en Jet van Osnabrugge(1).

Eindstand Pernix

Velocitas - Sporting Trigon

Mitchell de Boer in actie in zijn laatste wedstrijd.

Voor de vierde maal dit seizoen, dat beide ploegen elkaar ontmoetten. Werd de eerste veld-editie in ruim Leiderdorps voorbeeld beslecht en in de zaal, leek Trigon in 1 van de wedstrijden bijna de gelijke van Velocitas en werd het kwaliteitsverschil in de laatste zaalwedstrijd toch wel duidelijk. Deze allerlaatste wedstrijd van dit seizoen, waarin niets meer op het spel zou staan, zou mogelijk een revanche kunnen worden voor de Leidse ploeg. Hieronder volgt het verslag van onze vaste Trigon-correspondent Wim van Vliet. Daarna een kleine toevoeging van de scheidende coach van Velocitas, Richard Schouten. Tevens werd er op grootse wijze afscheid genomen genomen van Michell de Boer, na ca. 10 jaar in het eerste van Velocitas te hebben gespeeld en werd na de wedstrijd het kampioenschap van de thuisploeg,  uitgebreid gevierd.

(foto's: Frans van Herwijnen)

Velocitas opnieuw te sterk voor Sporting Trigon

De vier opgestoken vingers van Trigon speler Mees v.d. Doe na afloop van de wedstrijd tegen Velocitas symboliseerde vrij goed de kansloze missie van zijn ploeg op sportpark “De Bloemerd”. “Vier opgelegde kansen gemist”, verklaarde hij even later de opgestoken hand. Maar hij was niet de enige met missers, want met een hoger schotpercentage had de Leidse eersteklasser dichterbij kampioen Velocitas kunnen blijven dan nu het geval was. Het werd uiteindelijk 17-9, maar dat grote verschil kwam pas in de laatste 9 minuten tot stand, toen de productie aan Trigon kant volledig stilviel na 12-9. Op de zege van Velocitas viel niets aan te merken, op het selectieve fluiten van arbiter Huijsman wel. Dat een scheidsrechter fouten maakt is niet erg, maar door het veel toelaten van duels ontstond er een fysieke wedstrijd. Dat leverde vooral aan de Leidse kant heel wat ergernis op en dat kwam het spel niet ten goede. Velocitas had binnen een kwartier de wedstrijd al onder controle (6-1), maar na de luide oproep van Trigon coach Niek Duitscher - “meer energie” – knokte zijn team zich soms letterlijk in de wedstrijd terug, waarbij vooral Joep Feijen zich liet gelden. De opleving leidde tot 8-6, maar echt spannend werd het nooit, omdat de Leiderdorpse formatie in de laatste 2 minuten voor het omdraaien meteen de voorsprong verdubbelde en direct na de hervatting opnieuw scoorde. Die 11-6 stand bleef vervolgens ruim een kwartier onveranderd. Afstandsschoten misten precisie en zelfs een vrije doorbraak was niet aan Trigon besteed. Velocitas deed dat niet veel beter overigens. Pam Straathof doorbrak als eerste de impasse en zo’n kleine 10 minuten voor tijd stond er 12-9 op het bord. En toen was de Leidse munitie op en werd het toch nog een duidelijke nederlaag voor Trigon, dat het lange seizoen met verschillende gezichten (13 punten in de zaal tegen 2 op het veld) afsloot.

Eindstand: 17-9. Doelpunten Trigon: Janwillem vd Gugten (4), Mark Haasnoot (2), Anneroos Schoeman, Pam Straathof en Joep Feijen (allen 1x).

Doelpunten Velocitas: Debby Halvemaan (3), Nick van der Zee (3), Ivar van Driel (3), Lianne van Meurs (2), Gwen Haasnoot, Tom Glasbeek, Siem van Osnabrugge, Rosa Hüsken en Mitchel de Boer (allen 1x).

Rookbommen en bloemen voor Mitchell en Richard.

Vertrekkende Coach Richard Schouten:

"Deze derby tussen Velocitas en Sporting Trigon was de laatste wedstrijd van het seizoen, ook voor mij als coach van Velocitas. De wedstrijd was naar mijn idee veel te fysiek en vol van onnodige gemekker, wat een kleine domper was op deze mooie dag. Ik heb met Velocitas het dubbele kampioenschap behaald dit seizoen, wat toch iets unieks is. 10 minuten voor tijd kreeg Mitchell de Boer zijn welverdiende publiekswissel, omdat hij noodgedwongen moet stoppen vanwege een knieblessure. Het langdurige applaus, inclusief rookbommen, klonk uit respect (ook vanuit Sporting Trigon) voor wat hij in al die jaren voor Velocitas heeft betekend. De wedstrijd werd uiteindelijk makkelijk uitgespeeld en door Velocitas gewonnen. Het waren voor mij twee zeer mooie en speciale seizoenen en ik ben de club dankbaar voor de zeer gastvrije periode en wens hen volgend seizoen veel succes in de hoofdklasse."

Eindstand Velocitas en Sporting Trigon

THOR(H) - Fluks

Fluks sluit seizoen af met gelijk spel. Op een zonovergoten, maar bloedheet sportpark, speelde Fluks een lastige uitwedstrijd. Er werd al snel door beide ploegen gescoord 1-1, echter duurde het daarna bijna 15 min voor het eerstvolgende doelpunt viel. Daarna wist Fluks de korf wel te vinden en werd er gerust bij een voordelige stand van 3-7. Na de rust viel de productie bij beide ploegen, maar vooral bij Fluks, volledig stil. Ondanks de toegepaste wissels kwam Fluks maar 2x tot scoren resulterende in een magere eindstand van 9-9.

Doelpunten: Jan Passchier 3x, Joek Kwakernaak 2x, Sebastiaan Mud, Roy de Jong, Maurits Vos en Joella van Baren (allen 1x).

Eindstand Fluks

Weidevogels -KZ Danaïden

"Dan eindelijk de laatste wedstrijd van het seizoen, Hier zijn de meeste spelers wel aan toe," start coach Krook zijn betoog. KZ Danaïden moest aantreden tegen de kampioen uit de poule, Weidevogels. Deze ploeg heeft slechts 1x verloren in deze competitie en dat was tegen de Leidse Ploeg. De opstelling moest op de wedstrijddag nog aangepast worden, omdat er een speler zich ziek had gemeld. Met goede energie en vertrouwen werd er aan de wedstrijd begonnen. Het was een gelijkwaardig begin, waarin de scores om en om vielen tot  ongeveer voor  10 minuten voor rust. Toen drukte Weidevogels door, waar KZ Danaïden de kansen onbenut liet. "Dit gebeurde vaker dit seizoen en dat is een mooi punt van aandacht voor volgend jaar," aldus Krook. De rust werd bereikt met een 13-17 tussenstand. "Over het spel was ik niet ontevreden wel over de scores, dus met een nieuw idee de 2de helft in"
Hierin kwam de Leidse ploeg goed uit de kleedkamer en hield Weidevogels langer uit de score en maakte zelf de kansen beter af. KZ kwam langzaam dichterbij, maar helaas nooit zo dichtbij om een punt te pakken.
"5 minuten voor het einde maakt juniore-dame Jill Straatman haar debuut in S1 en hoe: Ze is betrokken bij een assist en scoort zelf een doelpunt. Dat is een mooi debuut! Verder winnen we wel de 2de helft wel met 6-8., hier koop je echter niets voor.  We sluiten af op 19-15 en gaan met een goed gevoel terug naar Leiden," gaat Krook verder om met een korte analyse en vooruitblik af te sluiten: "Nu eerst vakantie en we starten weer op 10 augustus.
Terug kijkend op het jaar ben ik trots op het zaalseizoen waar we kampioen zijn geworden en in de 1ste klasse gaan spelen. Het veldseizoen begon met een valse start en na de zaal-competitie , mede door wat blessures, wat onnodige punten verspeeld om te mogen promoveren. Dat is jammer, het had mogelijk geweest. Daarnaast geeft het gelijk inzichten om te kijken hoe we hier beter uit kunnen komen, en zo het nieuwe seizoen, met nieuwe rondes en meer geluk, direct goed van start te gaan."

Eindstand KZ Danaïden

Madjoe - Oosterkwartier

uitslag 12 -14 verslag volgt zsm

Eindstand Madjoe

Tempo - Sporting Delta

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en tekst
Tempo neemt afscheid van 4 club-iconen

Uitslag 17-17. geen verslag ontvangen uit Alphen aan den Rijn

Vergelijkbare artikelen