Round Up: Zaterdag 25 februari

February 25, 2023
Round up

Vanwege de vakanties werd er alleen gespeeld door Fiks, TOP/IAA fresh en Tempo. Omdat Tempo en Fiks ook nog tegen elkaar speelden, dit weekend slechts twee wedstrijden in de Round Up.

HKC - TOP/IAA fresh

In een spannende wedstrijd wist TOP/IAA fresh de overwinning in de laatste 10 minuten naar zich toe te trekken. Na een ruststand van 11-11 werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 18-23. TOP passeert hiermee de ploeg uit Hardinxveld op de ranglijst. Met een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar met een beter onderling resultaat (heenwedstrijd 18-18) nestellen de Sassenheimers zich op een vierde plek, welke recht geeft op het spelen van de play-offs voor promotie. De verschillen zijn echter heel klein, zodat puntverlies in de komende 3 wedstrijden voorkomen moet worden om de definitieve eindrangschikking er niet totaal anders te laten uit zien.

TEMPO - FIKS

Tempo viert de overwinning

In de voorbeschouwing beloofde beide coaches een spannende en doelpuntrijke wedstrijd. Doelpunt-rijk werd het zeker, spannend maar heel even. De beginfase was, zonder enige gevaarlijke aanvallen van Fiks, voor Tempo, wat snel resulteerde in een 4-0 voorsprong. Fiks kwam er niet aan te pas en het leek een volledige walk-over te worden voor de ploeg uit Alphen aan de Rijn. Tempo freewheelde naar een comfortabele voorsprong van 10 doelpunten vlak voor rust. Toch haperde de doelpuntenmachine eventjes en knabbelde Fiks een beetje van de grote achterstand af. Tempo leek na de rust even het spoor bijster en Fiks zette een tandje bij. Zou het dan toch nog een spannende wedstrijd worden? Het werd zowaar 15-13 en een verrassing leek in de maak. Heel even verzwakte Fiks en de gebroeders Steenbeek sloegen meteen genadeloos toe. Vrijwel iedere bal ging raak en, zoals Bas Harland later opmerkte: "Na even met de ogen geknipperd te hebben, stond er alweer en stand van 25-15 op het scorebord" Het was voor Fiks niet meer op te brengen om nogmaals een demarrage in te zetten. Tempo liet het simpelweg gewoon niet toe. De wedstrijd werd eenvoudig uitgespeeld met een zeer ruime eindstand: 31-18. Na afloop meldde Sanne Broeksma dat ze heel even niet wist wat ze meemaakte toen Fiks opeens op slechts twee doelpunten naderde. "Gelukkig pakten we direct de draad weer op en konden we uiteindelijk de wedstrijd vrij eenvoudig winnen, toen het kaarsje bij Fiks op was".

Vergelijkbare artikelen