Kostbaar verlies na doelpuntrijk duel: 27-25

February 19, 2023
Sporting Trigon

KOSTBAAR VERLIES NA DOELPUNTRIJK DUEL: 27-25

“Heel erg balen.” Dat zei Niek zaterdagavond na het treffen met Atlantis. En begrijpelijk, want 25 goals produceren en dan toch nog verliezen. Het overkwam ons eerste in de belangrijke wedstrijd in Mijdrecht, want de thuisclub maakte er nog 2 meer, waarvan de laatste enkele seconden voor het einde. Atlantis is ons daardoor gepasseerd op de ranglijst en de stemming van onze trainer/coach werd er niet beter op bij het zien van de resultaten van de directe concurrenten. KIOS wint verrassend van nr. 2 Refleks en Roda wint ternauwernood van hekkensluiter Rapid, dat zo goed als gedegradeerd is met nog 4 wedstrijden voor de boeg. Gelukkig deed Velocitas zijn plicht in Amsterdam tegen Swift. We staan nu met 8 punten samen met Swift en Roda op de plekken 5 t/m 7 en 1 punt achter Atlantis. Alles nog wel in eigen hand, dat wel.
Met 25 doelpunten kon er aanvallend tevreden worden teruggekeken op het duel, dat in de eerste helft een gelijkopgaande strijd te zien gaf. Dat was op het scorebord ook merkbaar met tussenstanden van 8-7, 9-10 en 13-11. Atlantis met 3 opeenvolgende zeges duidelijk in de winning mood, leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar met 3 doeltreffende acties van ons op rij werd het 13-14 en met de aan ons toegekende strafworp leken de kansen te keren. Leken want de uitgelezen kans om voor het eerst in het duel op een voorsprong van 2 punten te komen, werd jammerlijk gemist en bleek achteraf de beslissende factor in de wedstrijd.Atlantis benutte die laatste minuut tot aan de rust namelijk uitstekend met 2 goals en de 15-14 ruststand bezorgde ons een flinke domper, die we niet meer te boven kwamen.“Slecht de kleedkamer uit en vervolgens liepen we de rest van de wedstrijd achter de feiten aan”, stelde Niek misnoegd vast. En die feiten waren dat de thuisclub de marge kon vergroten tot 5 punten bij 21-16. “We kregen het verdedigend niet voor elkaar. Veel te veel vrije ballen en strafworpen tegen”, gaf hij als oorzaak aan.Het typeert de instelling van onze formatie dat bij die stand de wedstrijd toch nog niet gedaan was, want de 4-goals run van ons zorgde dat de spanning volledig terug was bij 21-20. Al onze pogingen om er in de laatste minuut bij 26-25 nog een gelijkspel uit te peuren, mislukten jammer genoeg. Het doelpunt van Atlantis in de allerlaatste seconde kwam daar nog eens overheen, maar was voor het eindresultaat niet meer van belang.De scheidsrechter had kennelijk als enige nog een goal van ons gezien en noteerde doodleuk 27-26 op het digitale wedstrijdformulier!Doelpunten: Pam (6), Mandy (6), Anneroos (3), Janwillem (3), Mark (2), Sander (2), Janke Nies (2) en JoepWim van Vliet